Make your own free website on Tripod.com
Introductie

Wie zijn wij ?

Waarom op reis ?

Het is november 2000 en we zijn net terug van een rondreis door Vietnam. We zitten op de bank voor de TV en bekijken op discovery channel een aflevering van de serie "lonely planet". We kijken elkaar aan en weten van elkaar wat we gaan doen.

    Wij gaan op wereldreis !!

In ons hoofd waren we al lang bezig met het plannen van een wereldreis, maar de daadwerkelijke stap was nog niet gezet. Zo'n stap zet je niet zomaar. Je krijgt er natuurlijk veel voor terug (hopen we !), maar je levert natuurlijk ook veel in, je zekerheid is wel de belangrijkste factor. Momenteel hebben we beide een goede baan en een goed inkomen. Je moet dus goed nadenken of je dit allemaal wilt opgeven voor een reis rond de wereld.

Voor ons viel de keuze inderdaad op een wereldreis en het opzeggen van alle zekerheden. We hebben er alle vertrouwen in dat we na terugkeer in Nederland weer aan leuke baan zullen vinden en makkelijk onze leventje in Nederland weer kunnen oppakken. Een reis om de wereld zal ons  sterker maken en we zullen erg veel leren, zowel over onszelf als over anderen. Dit zijn zaken die we in het bedrijfsleven kunnen gebruiken en die ons een pré zullen geven t.o.v. anderen.

 Nadat we de knoop voor onszelf hadden doorgehakt begint het regelen pas echt. Het inlichten van familie en vrienden is erg belangrijk zodat ook zij naar het vertrek kunnen leven.

Bart Veen

 

Klaske Tienstra

p.s. Bart staat links :-) 

 

p.s. Klaske staat rechts :-) 

6 mei 1971

Geboorte datum

12 april 1973

Stadskanaal

Geboorte plaats

Leeuwarden

HBO levensmiddelen technologie
postHBO mileu & ARBO.

Opleidingen

HBO Agroproductkunde.

Hill's Pet Nutrition Manufacturing b.v.

 

Laatste werkgever

Hero Nederland b.v.

 

Senior Manufacturing Engineer

Laatste functie

Hoofd kwaliteitsbeheer

Reizen, Computers & Internet, Gadgets.

Hobbies

Reizen, Handbal, Lezen

Klik hier voor Bart's CV. Hopelijk heeft iemand een leuke en interesante baan bij thuiskomst 

Curriculum vitae

Klaske's CV. Wie een leuke baan in 2002 weet kan zich melden 

top

Persoonlijke motivering

Klaske

"..De voornaamste reden voor mij om op reis te gaan is; Leren wat er in de wereld te koop is voordat ik mij echt ga zettelen. Ik wil dus graag veel mensen ontmoeten en leren van andere culturen. De goede dingen meenemen in mijn persoonlijke bagage en van de minder goede dingen leren. En dit door geven aan anderen en met name de volgende generatie. Een andere reden is om mij zelf een beproeving geven. Het volhouden van deze onderneming, maar dan ook vooral het samen volhouden van de reis.

Ik hoop veel mensen te ontmoeten en veel te zien..."

 

Bart.

"..Mijn reden is een volgende stap in mijn leven. Na mijn studie heb ik me gestort op mijn eerste baan. Ik heb verschillende functie's doorlopen en kon steeds mijn capaciteiten en vaardigheden verder ontwikkelen. Toch zijn er bepaalde vaardigheden die ik mis. Door het reizen hoop ik een verbreding van mijn doorzettingsvermogen, creativiteit, communicatieve vaardigheden en zelfstandigheid te verkrijgen. Deze zaken zullen mij zeker helpen in mijn verdere carriëre.

Daarnaast speelt dat ik niet graag in een keurslijf loop. Werk, eigen huis, trouwen, kinderen etc. etc. dat zie ik op dit moment nog niet zitten. Ik wil graag zelf ervaren wat het is om volledig op elkaar aangewezen te zijn, zelf alles regelen en uitzoeken. Leven zonder een zichtbaar vangnet. Er is ter wereld geen beter land om in te wonen dan Nederland, veel mensen beseffen dat niet en klagen over alles wat los en vast ziet. Door te ervaren hoe de cultuur in andere landen is, waardeer je je leventje in Nederland nog meer. Bovendien besef je dan beter waarom andere culturen op een bepaalde manier op een onderwerp reageren...".

top