Make your own free website on Tripod.com
AustraliŽ

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

Veel westers voedsel, veel fastfood restaurants. Supermarkten zijn net als in Nederland goed gevuld en in veel hostels kun je zelf je potje koken.

Het eten in AustraliŽ lijkt sterk op het eten wat we in Nederland kennen. Toch zijn er ook verschillen, zo is barbequen een ernorme activiteit Down-Under overal vind je bbq's. De supermarkten zij goed gevuld en je kunt alles kopen wat je wilt. In AustraliŽ hebben we voornamelijk ons eigen potje gekookt, dit scheelde aardig in kosten.

Vervoer

AustraliŽ beschikt over een uitstekende infrastructuur. Je kunt binnenlandse vluchten boeken en met de trein of bus reizen. Eventueel kun je een auto huren of kopen. Wij weten nog niet exact wat we gaan doen. Waarschijnlijk gebruiken we alleen het openbaar vervoer.

Het vervoer in AustraliŽ is echt perfect, bussen, treinen en vliegtuigen brengen je overal. Wilt je echter "vrij"zijn en je eigen route bepalen dan is een eigen auto ideaal. Wij hebben daarom in Darwin een auto gekocht (een Ford Falcon).

Overnachting

Gezien de kosten van het levensonderhoud in AustraliŽ zullen we redelijk zuining moeten leven. We zullen dus moeten overnachten in goedkope hostels en misschien gaan we zelfs wel camperen.

Bij aankoop van de auto zat en complete kampeer uitrusting. We hebben dan ook veel in onze tent overnacht. In verband het winterse weer voornamelijk in het zuiden hebben we echter ook af en toe in hostels overnacht.

Budget

AustraliŽ is niet goedkoop. Ons budget in AustraliŽ is dan ook 34 euro p.p.p.d

Dat AustraliŽ duur was wisten we eigenlijk al. We hebben in AustraliŽ 42 euro p.p.p.d uitgegeven, dit bedrag is aan de hoge kant mede omdat we onze auto aan het einde van de reis niet konden verkopen en dus achter hebben gelaten.

Mensen

We verwachten dat de Aussie's erg lijken op de Europeanen.

De Aussies zijn erg relaxed en vriendelijk, er heerst een soort "alles-kan" mentaliteit.

Veiligheid

We verwachten geen grote problemen. Wel zullen we moeten uitkijken voor diefstal en zakkenrollers. In de "outback" schijnen nog wel eens wat minder leuke zaken voor te komen.

Zoals verwacht hebben we alleen maar positieve ervaringen aan Australie.

Bezienswaardighede n

De natuur en de uitgestrektheid van het land. De fauna, kangaroo's, koala's etc. The opera house, Ayers Rock, Great Barrier reef.

 

Overig

We maken ons wat zorgen over het verkrijgen van een visum. Een eis is dat je een retour ticket hebt bij binnenkomst in AustraliŽ,die hebben we waarschijnlijk niet omdat we vanuit IndonesiŽ een enkeltje Darwin willen kopen.

We wilden AustraliŽ binnenkomen met een one-way ticket omdat we niet exact wisten wat onze route zou worden. Op Indonesie, Bali, kochten we een one-way ticket naar Darwin. We moesten wel een beetje liegen om het ticket te krijgen. Er werd ons gevraagd of we een retour tickt hadden. Wij hebben natuurlijk "..Ja.." geantwoord terwijl we dit niet hadden. Maar zowel op het vliegveld als bij de immigratie op Darwin vroegen ze er niet meer na.
Een visum hebben we geregeld via het internet, we hebben een zgn. e-visa aangevraagd.