Make your own free website on Tripod.com
Cambodia

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

We verwachten dat het eten erg zal lijken op het soort eten wat we in Vietnam kregen. Dus veel rijst, fruit en verschillende (voor ons onbekende) soorten groenten.

Geklemt tussen Laos, Vietnam en Thailand is het niet verwonderlijk dat ook hier het eten hoofdzakelijk uit rijst bestaat.

Vervoer

Het vervoer in Cambodia is niet gestructureerd. Openbaar vervoer is traag, onbetrouwbaar en oncomfortabel. Openbaar vervoer zal grotendeels uitgevoerd worden door de open pick-up trucks

Het openbaar vervoer in Cambodja is erg primitief. De wegen worden niet of erg slecht door de staat onderhouden.
Naar de grote toeristiche plaatsen rijden redelijk goed mini-busjes met redelijk comfort (en bijbehorende prijs). Pick-ups zijn goedkoper en komen in bijan iedere plek, in de laadbak is het wel vaak "zand-happen".
Op bepaalde routes zijn de snelle boten een ideale, maar prijzige uitkomst.

Overnachting

De overnachtingen zullen over het algemeen vrij primitief zijn. We zullen zoveel mogelijk overnachten in zgn. Guesthouses.

De accomodaties zijn over het algemeen goed. In de toeristische plekken heb je een grote keuze in de comfort en prijs van je kamer.

Budget

Voor ons verblijf in Cambodia hebben we een budget van 15,50 euro p.p.p.d.

Mede doordat wij relatief kort, maar 10 dagen,  zijn de uitgaven hoog. Wij besteedde 33 euro p.p.p.d in Cambodja.

Mensen

We verwachten dat over het algemeen de mensen vriendelijk zullen zijn. Gezien de levens standaard in het land zullen toeristen veel aangesproken worden door touts.

Over het algemeen zijn de mensen erg aardig en vriendelijk. De hassle viel ons reuze mee. De meeste inwoners proberen op een eerlijke manier geld te verdienen aan de toeristen-industrie.

Veiligheid

Egr moeilijk in te schatten. De politieke situatie in het land kan snel omslaan. We zullen ons dan ook via het internet en kranten op de hoogte houden van de situatie in Cambodia indien noodzakelijk zullen we onze reisplannen bijstellen. Reizigers komen met wisselende ervaringen thuis.

Wij hebben geen slechte ervaringen aan Cambodja. Wij hebben eigenlijk alleen de toeristische plaatsen bezocht, hier zal het waarschijnlijk altijd wel veilig zijn.

Bezienswaardighede n

Angkor What het beroemde tempel complex. De hoofdstad Phnom Penh. De killing fields, een gruwelijk overblijfsel van de tijd van rode Khmer.

Angkor What is een onbeschrijvelijk mooi complex. Dit was een van de hoogte punten van onze reis. Wij hebben 3 dagen over het complex rond gedwaald.

Overig