Make your own free website on Tripod.com
China

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

Veel rijst gerechten. Veel streek gebonden gerechten.Via verhalen van andere reizigers zullen er waarschijnlijk ook wel "westerse" eetgelegenheden zijn zoals de Mac. Pizza-hut etc. Deze zullen we zoveel mogelijk (proberen) te mijden.

Wij vonden het eten over het algemeen erg lekker, je hebt een enorme keuze tussen allerlei gerechten. Een bezoek aan een zg. food-court is echt perfect je kunt van alles eten en uitproberen.
We kwamen er al snel achter dat de chinezen alles eten van zich kan bewegen.

Vervoer

China staat niet echt bekend om zijn service verlening. Het zal ons geregeld veel moeite gaan kosten om bus- &  trein kaartjes te bemachtigen. Volgens de reeds ingewonnen info is het daarom soms makkelijker om je tickets te laten regelen bij bv. je hotel.

Het reizen is China viel ons 120% mee. We hebben geen problemen ondervonden met het vervoer. Eigenlijk i shet gewoon een kwestie van naar het loket gaan en kaartje kopen. Er is bijna altijd wel iemand die een paar woorden Engels spreekt waardoor die je kan helpen. Het is echter wel zo dat wanneer je een gegarndeerde plek wilt dat je die een paar dagen van te voren moet kopen.

Overnachting

Hotels in China zijn er in alle prijsklassen. We zullen ons vnl. richten op de budget accomodaties. We plannen om in redelijke goedkope plekken te overnachten.

De hotels zijn over het algemeen goed. Vaak sliepen we op zgn 3 persoons dorms, een slaapzaal voor 3 personen. De prijs is lager dan een twee-persoonskamer en vaak lig je tcog gewoon met z'n tweeŽn op een kamer.

Budget

We hebben een budget van 22 euro p.p.p.d. Vooral omdat we misschien naar Tibet gaan en omdat het oosten van China duurder schijnt te zijn dan het westen.

Wij kwamen uit een 20 euro p.p.p.d. Deze uitgaven zijn incl.de uitgaven in Hongkong een extra visum voor China en een interne vlucht.

Mensen

Bart is al eens in Beijing geweest en heeft daar ervaren dat de mensen erg vriendelijk zijn en graag met buitenlanders een gesprek willen voeren.De service verlening zal wel minder zijn, waarbij de mensen je nors en stug zullen behandelen.

Onze ervaring is dat de Chinezen erg vriendelijk zijn tegenover buitenlanders. Wij hebben geen enkele negatieve ervaring ondervonden. De Chinezen willen erg graag met buitenalnders praten en hun Engels oefenen.

Veiligheid

Echte onveilige situatie verwachten we niet. Wel zullen we redelijk gehasseld worden door allerlei personen die ons willen "helpen" om een hotel, tour o.i.d te regelen.

Wij hebben geen onveilig gevoel gehad in China. Wel is het zo dat 's nachts "prostituees" op de deur van je hotel kamer kloppen of je opbellen. Niet opendoen en telefoon van de haak.

Bezienswaardighede n

We hebben hoge verwachtingen van o.a. De muur, het terracota leger in Xian, De Yangtze rivier en de provincie Yunnan.

We hebben een aardige standaard route door China genomen waarbij we aaridg wat bezienswaardigheden hebben meegenomen.

Overig

We hopen dat we ons goed "verstaanbaar" kunnen maken. We hebben in indergeval onze "international translator" mee.

Verschillende Chinezen praten inmiddels een paar woorden Engels en over het algemeen zijn ze zeer behulpzaam. Wij hadden geen "communicatie" problemen.