Make your own free website on Tripod.com
IndonesiŽ

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

Veel rijst, pittige gerechten.

Indonesie is een erg groot land. Ieder eiland heeft zijn eige keuken en lekkernijen. Toch is het ook hier weer veel rijst. Het eten lijkt een klein beetje op de nederlandse chinees restaraunts.

Vervoer

Het vervoer in IndonesiŽ is redelijk georganiseerd. We zullen gebruik moeten maken van voornamelijk de bus en de boot.

Het vervoer in Indonesie is inderdaad redelijk goed. Je heb veel keus in comfort, waar je dan ook voor betaalt. De bussen rijden wanneer ze vol zijn. Tussen de grotere plaatsen rijden goede "luxe" bussen. De veerboten die tussen de eilanden varen zijn over het algemeen goed.

Overnachting

Er zijn redelijk wat goede overnachtings voorzieningen in IndonesiŽ. We verwachten dan ook geen problemen met het vinden van een slaapplaats

De accomodatie in Indonesie is goed en je hebt erg veel keus in comfort. Vooral in de toeristische plaasten kun je een goed plek vinden voor weinig geld.

Budget

We hebben ons voor IndonesiŽ een budget van 18 euro p.p.p.d opgelegd.

Wij kwamen in Indonesie ruim rond van 16 euro p.p.p.d. Dit was incl. een retour vliegticket tussen Makassar en Bali

Mensen

We verwachten dat de mensen over het algemeen dezelfde levenswijze hebben als in Vietnam. De mensen zullen redelijk open en aardig zijn.

De mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk. Toch merk je hier en daar een anti-westerse sfeer en in sommig gebieden voel je duidelijk de spanning tussen de christenen en moslims.

Veiligheid

Dat is op dit moment moeilijk in te schatten op de toeristen eilanden als Bali zal de situatie veilig zijn. in andere gebieden zou het minder veilig kunnen zijn. We houden ons dan ook geregeld via het internet op de hoogte van de situatie en passen indien nodig de plannen aan.

Wij hebben ons nooit echt onveilig gevoeld in Indonesie. Het gebruik van gezond verstand helpt een hoop. Wij zijn op Sulawesi in het gebied rond Poso en Tentena geweest waat het leger aanwezig was om de rust te bewaren na de gevechten tussen de moslims en christenen.
In een bus onderweg van Java naar Bali zijn we bestolen. De dader heeft onze rugzak opgesneden en o.a. een CD-speler meegenomen.

Bezienswaardighede n

Jakarta, de eilanden, de natuur. Het tempel complex Borobudur. De koloniale Nederlandse invloeden.

 

Overig

Vanaf IndonesiŽ vliegen we naar AustraliŽ. We gaan in IndonesiŽ een ticket kopen naar AustraliŽ.

Vanaf Bali zijn we met een one-way ticket naar Darwin,Australie gevolgen. Officieel is dit niet toegestaan. Ze vroegen ons bij de aankoop van het ticket of we een retour ticket hadden, alhoewel we die niet hadden, antwoorde we "..Ja.." en konden zo dus het ticket krijgen. Ook bij het inchecken op het vliegveld geloofden ze ons op ons woord. Misschien hebben we mazzel gehad, maar we kwamen toch in AustraliŽ.