Make your own free website on Tripod.com
Laos

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

We verwachten dat het eten erg zal lijken op het soort eten wat we in Vietnam kregen. Dus veel rijst, fruit en verschillende (voor ons onbekende) soorten groenten.

Het eten lijkt erg op dat van China, dus veel rijst.

Vervoer

Het vervoer zal erg primitief zijn. De ingewonnen informatie geeft aan dat er veel  "open pickup trucks" gebruikt worden voor het openbaar vervoer. Het wegennet is niet in een goede staat waardoor erg veel kuilen en gaten in de weg zitten. Verschillende routes lopen via de Mekong.

Het openbaar vervoer is inderdaad aardig primitief. "er-kan-nog-meer-bij" is een term die zeker voor het openbaar vervoer is Laos geld. Er rijden verschillende soorten vervoer, van mini-busjes, open-pickup truck tot redelijk comfortabele bussen. Het soort transport ligt sterk aan het gebied.

Overnachting

De overnachtingen zullen over het algemeen vrij primitief zijn. We zullen zoveel mogelijk overnachten in zgn. Guesthouses.

We sliepen veel in geusthouses Over het algemeen geld net als in andere landen dat hoe meer toeristen er komen hoe hoger de standaard en de keuze. Naast smerige accomodatie hebben we ook overnacht in erg schone en mooie

Budget

We hebben voor ons verblijf in Laos een budget van 16 euro p.p.p.d gepland

Laos is erg goedkoop wij konden rondkomen van 7,50 euro p.p.p.d.

Mensen

We verwachten dat de mensen over het algemeen dezelfde levenswijze hebben als in Vietnam. De mensen zullen redelijk open en aardig zijn.

De bevolking is erg vriendelijk en een lach op hun gezicht zegt natuurlijk ook veel.

Veiligheid

We horen veel tegenstrijdige verhalen, er zijn gebieden in Laos waar het afgeraden word om te reizen. Ook hebben we verhalen gelezen van overvallen op complete bussen door criminele groepen.Daarnaast hoor verhalen van reizigers die niets is overkomen en geen enkel gevoel van onveiligheid hebben gehad.

Wij hebben absoluut geen onveilig gevoel gehad in Laos. Volgens ons kun je rustig door het hele land reizen.

Bezienswaardighede n

De hoofdstad Vientiane met zijn Franse invloeden.Het toeristen "hart" Luang Prabang, met z'n verschillende tempels.

Een echte topper is toch wel Luang Prabang met zijn groot aantal tempels. Het zuiden van Laos en de vallei der kruiken moet ook erg mooi zijn,hier zijn wij echter niet geweest

Overig

Voor Laos hebben we een visum nodig deze willen we aanvragen in Kunming (China). We willen de grens tussen China en Laos oversteken.

Zoals gepland hebben we een visum geregeld in Kunming, China. De grens hebben we zonder problemen overgestoken. We waren zelf zo vroeg bij de Chinees-Lao grens dat we de vlaggen ceremonie aan de Chineese zijde konden meemaken.