Make your own free website on Tripod.com
MaleisiŽ

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

We verwachten dat het eten erg zal lijken op het soort eten wat we in Vietnam kregen. Dus veel rijst, fruit en verschillende (voor ons onbekende) soorten groenten. Daarnaast verwachten we veel "westerse" eetgelegenheden zoals de Mac. Donals, Pizza Hut etc.

Als rijk en welvarend Aziatisch land is het eten in MaleisiŽ erg goed

Vervoer

Het vervoer in MaleisiŽ schijnt aardig goed geregeld te zijn. Er zijn bussen, treinen en veerschepen. Deze zullen we ook geregeld tijdens ons verblijf gebruiken.

Het vervoer in MaleisiŽ is werkelijk perfect, luxe bussen en treinen met een redelijk laag tarief. Reizen met het openbaar vervoer in Maleisie is eigenlijk net zo makkelijk als het reizen door Europa.

Overnachting

We verwachten een grote verscheidenheid aan overnachtings accomodatie. We zullen zoveel mogelijk in de goedkopere plaatsen overnachten.

De keuze voor accomodatie is echt enorm, van spotgoedkoop tot erg duur. Op Borneo sliepen we veel in de National park de accomodatie hier hebben een zeer goede prijs kwaliteit vehouding.

Budget

Voor MaleisiŽ hebben we een budget van 22 euro p.p.p.d

Wij hebben in MaleisiŽ 21,50 euro p.p.p.d. uitgeven. Dit is incl. een vliegreis van Kuala Lumpur naar Borneo.

Mensen

Over het algemeen zullen de mensen aardig en behulpzaam zijn. Waarschijnlijk zullen we iets merken van verschil in karakter in de verschillende gebieden van MaleisiŽ.

De mensen zijn erg vriendelijk. De meesten praten goed Engels en zijn erg behulpzaam. Wij vonden de mensen op Bornoe iets behulpzamer dan op het schier-eiland.

Veiligheid

We verwachten geen grote problemen. MaleisiŽ is redelijk bekend met het toerisme. Wel zullen we te maken krijgen met "touts" die ons wel erg graag willen helpen (voor een commissie natuurlijk)

Wij hebben geen onveilige situatie meegemaakt.

Bezienswaardighede n

Kuala Lumpur de moderne wereldstad met zijn koloniale invloeden. Melaka waar nog Nederlandse invloeden aanwezig zijn. De natuur van het land, de jungle.

 

Overig