Make your own free website on Tripod.com
Myanmar

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

We verwachten dat het eten erg zal lijken op het soort eten wat we in Vietnam kregen. Dus veel rijst, fruit en verschillende (voor ons onbekende) soorten groenten.

Het eten in Myanmar lijkt erg op de Chineese keuken. Veel rijst en groente. 's Ochtend krijg je in de meeste hostels een "westers"ontbijt met toast en een eitje of jam.

Vervoer

Het vervoer in Myanmar schijnt erg slecht te zijn. Openbaar vervoer is onbetrouwbaar en oncomfortabel. Veel openbaar vervoer bestaat uit de zgn. "open pickup trucks". Veel "reisburos" hebben eigen busjes waarmee ze de reizigers vervoeren.

Het openbara vervoer in Myanmar verschilt nogal, je heb erg goede moderne bussen vnl. op de lange routes tussen Yangoon en Mandalay. Je hebt echter ook erg oude en krakemikige bussen die bijna uitelkaar lijken te vallen. Soms zijn er helemaal geen bussen en is de laadbak van een pick-up je enige optie.

Overnachting

De overnachtingen zullen over het algemeen vrij primitief zijn. We zullen zoveel mogelijk overnachten in zgn. Guesthouses. Verschillende bronnen raden aan om alleen te overnachting in privť gelegenheden en de "overheids hotels" te mijden.

De accomodatie in Myanmar viel ons 100% mee we hadden erg primitieve hostels verwacht maar over het algemeen waren de plaatsen netjes en schoon. Bij de prijs van je overnachting zit meestal een ontbijt inbegrepen.

Budget

Voor Myanmar hebben we een budget van 15 euro p.p.p.d.

Bij aankomst in Myanmar moet (!) je voor $200 omwisselen in FEC's (Foreign Exchange Certificate's) de koers is erg slecht. Misschien kunnen we hier onder uitkomen.

Myanmar is voor de wsterling erg  goedkoop. Wij kwamen ruim rond van 8 euro p.p.p.d

Mensen

We verwachten aardige en vriendelijke mensen. Myanmar is geen land waar de "gewone" toerist komt.

De inwoners van Myanmar zijn zeer aaridg en vriendelijk. Ze zijn abslouut niet opdringerig naar toeristen en willen graag met toeristen praten en meer weten over de verschillende landen.

Veiligheid

We verwachten geen onveilige situaties.

Wij hebben ons nooit onveilig gevoeld in Myanmar

Bezienswaardighede n

De hoofdstad Yangon, de oude hoofdstad en cultureel centrum Mandalay. Verder hopen we veel van de natuur te kunnen zien.

 

Overig

Zoals menigeen weet is de politieke situatie in Myanmar niet een waar zijn regering trots op kan zijn. In Myanmar heerst de militaire junta met ijzerenhand over zijn inwoners. Een bezoek aan zo'n land zou de regering ondersteunen, zodat deze door kan gaan met de onderdrukking. Aan de andere kant zorgen reizigers ervoor dat de onderdrukking niet ongemerkt voor de buitenwereld kan plaatsvinden. Er zullen altijd westerlingen aanwezig zijn die de situatie in Myanmar in hun eigen land aan de kaak kunnen stellen. Wij denken dat een bezoek aan Myanmar niet slecht hoeft te zijn, zolang je je maar bewust bent van de situatie in het land.

Wij hebben met verschillende mensen gesproken over ons bezoek aan Myanmar en wat hun ideeŽn zijn over de toerisme in Myanmar. Over het algemeen heerst de opvatting dat tourgroepen het land moeten mijden omdat de groepen veel gebruik maken van de door de regering opgerichte (reis)organisaties. Individueel reizigers worden mere gewaardeerd omdat ze vaak slapen in hostels die door de plaatselijke bewoners gerund worden. Ze eten in kleine restauantjes. Het geld wat de backpakcers uitgeven komt zo direct bij de plaatselijke bevolking terecht.