Make your own free website on Tripod.com
Nieuw Zeeland

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

Een "gezonde" keuken, veel vlees, groente & fruit.

Het eten is hier wat "gezonder" dan in AustraliŽ. Je kunt goed vers voedsel krijgen. In de wat grotere plaatsen hebje echte mega-spuermarkten.

Vervoer

Een goede openbaarvervoers netwerk. Met een goede en betrouwbare service.

In Nieuw-Zeeland heb je de keuze om te reizen per trein, bus en/of vliegtuig. Maar velen kiezen voor een hhur auto of Camper. Wij hebben ook gekozen voor het huren van een campervan. De prijs van de huur viel ons reuze mee, wij waren in het laag seizoen dus dat scheelde een hoop.

Overnachting

In Nieuw-Zeeland zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. Wij zullen veel gebruik maken van de hostels en gaan misschien zelf camperen om de utgaven binnen ons budget te houden.

Omdat we een campervan hadden konden we gebruik maken van de zeer goede campsites die het land heeft. Iedere camping heeft een goed uitgeruste keuken en vaak een gezelschapsruimte met tv.

Budget

Nieuw-Zeeland is geen goedkope besteming, ons budget hebben we daarom vastgezet op 34 euro  p.p.p.d.

Het leven in Nieuw-Zeeland viel ons mee voor ons was het zelf iets goedkoper dan AustraliŽ. Wij hebben in Nieuw-Zeeland 33 euro p.p.p.d. besteed.

Mensen

Uit verschillende reisverhalen blijkt dat de mensen zeer behulpzaam en vriendelijk zijn.

De inwoners zijn erg vriendelijk en hebben een nog "vrijere" uitstraling dan de Aussies.

Veiligheid

Misschien is dit wel het veiligste land wat we gaan bezoeken.

We hebben geen onveilige situaties meegemaakt.
Wel moet je er in de winter rekening mee houden dat het weer erg snel kan omslaan. In de berg gebieden kan sneeuw er voor zorgen dat wegen dagen lang afgesloten kunnen zijn.

Bezienswaardighede n

De natuur, Het "grote en kleine" Eiland. De schapen die overal rond schijnen te lopen. Kiwi's zowel de vogels als de vruchten.

 

Overig