Make your own free website on Tripod.com
Thailand

 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

We verwachten dat het eten erg zal lijken op het soort eten wat we in Vietnam kregen. Daarnaast verwachten we veel "westerse" eetgelegenheden zoals de Mac. Donals, Pizza Hut etc.

Het eten in Thailand is erg goed. Je kunt er overal heerlijk eten. Onze favoriet was fied Noodles Thai-style, vooral de nootje en gefrituurde uitjes waren erg lekker.
Een bezoek aan een nachtmarkt laat zien welke producten de Tahi allemaal hebbe.

Vervoer

Het vervoer in Thailand schijnt aardig op orde te zijn. Het reizen per trein en bus is redelijk makkelijk zelf te regelen en de meeste sights zijn goed bereikbaar.

Het openbaar vervoer is erg goed. Je hebt veel keuze in verschillende prijsklasses. Het reizen kan zowel in luxe als low-budget. Naar bijna elke plaats gaat wel een bus. Vanuit bijna elke dorpje of stadje gaat wel een bus naar Bangkok.

Overnachting

Gezien het feit dat er erg veel toeristen naar Thailand gaan verwachten we geen problemen met het vinden van een voor ons goede slaapplaats.

De accomodaties zijn perfect j ehebt veel keuze en vooral in de toeristische plekken zijn door de concurentie de prijzen laag.

Budget

We hebben voor Thailand een budget van 15,50 euro  p.p.p.d.

Wij kwamen uit op een dagbudget van 13 euro p.p.p.d. We hebben veel zaken vanuit Thailand naar Nederland opgestuurd en vele foto ontwikkeld wat de prijs wat opdrijft.

Mensen

Over het algemeen vriendelijke en aardige mensen. In de plaatsen waar het wemeld van de toeristen zal er wel veel gehasseld worden.

De mensen zijn erg vriendelijk. Er is wel wat hassle, maar wij ervaarden dat niet als heel erg vervelend.

Veiligheid

Over het algemeen hoor je weining problemen mbt de veiligheid in Thailand. Oppassen voor diefstal en zakkenrollers zullen we overal moeten.

In de grens gebieden met Cambodia en Myanmar kunnen rebellen actief zijn.

Met de veiligheid is het wel goed gesteld in Thailand. Wij hebben zowel de grensgebieden van Myanmar en Cambodja bezocht, een week na onze verblijf daar braken er wat "gevechten" uit het leger sluit dan het gebied zodat er geen bussen door kun rijden.

Bezienswaardighede n

De wereldstad Bangkok, de stranden, de minderheden in de omgeving van Chiang Mai.De tempels en oude koloniale invloeden.

Thailand viel ons 100% mee wij verwachten een tropische toeristen hel a-la Benidorm. Dit viel reuze mee. Wanneer de je echt toeristische strandengebieden mijdt kom je op vele mooie en rustige plaatsen, waar niet veel "stereo-typische Thailand gangers" komen.

Overig