Make your own free website on Tripod.com
TransmongoliŽ express
 

Verwachting vooraf.

Indruk achteraf.

     

Eten

Schijnt eenzijdig voedsel te zijn en er wordt vaak geadviseerd om zelf het een en ander mee te nemen (noddels, koekjes etc.). Voor variatie is het mogelijk om voedsel van de vrouwen  op de stations onderweg te kopen.

Op de perrons van ieder station is het bij de aankomst van de trein direct een grote markt. Je kunt heerlijk eten kopen van de dames op het perron. Het eten in de restauratie wagen valt wat tegen en is duur. Instant noodles zijn goedkoop en best eetbaar.

Vervoer

Dag en nacht in de trein, niet douchen, veel contact met mede passagiers, sommigen spreken zelfs over het ontstaan van een rijdend dorp.

De sfeer is erg goed tijdens de reis. Onderweg kun je veel zien en het landschap varieert naar mate de reis vorderd. Spontaan onstaan er verschillende "feestjes"compleet met drank en zang.

Overnachting

Slapen in de trein met z'n vieren in een coupť, twijfels over het Łberhaupt kunnen slapen ivm lawaai van de trein.

Het overnachten gaat wonderbaarlijk goed. De bedden zjn erg goed en voorzien van goede kussen en dekens. Aan het begin van de reis krijg je schone lakens uitgereikt. Het licht in je coupe gaat om 22:00 uit en gaat om 07:00 weer aan.

Budget

 

Zie rusland

Mensen

Velen zeggen dat het een rijdend dorp is met vele leuke contacten, wij hopen dat we leuke medebewoners van onze coupť krijgen.

Het leven in de trein veranderd na een dag in een leuke gezelschap. Iedereen maakt een praatje met elkaar. Het is vooral leuk om samen met de Mongoolse reizigers wat contacten te leggen

Veiligheid

Wij verwachten geen noemenswaardige problemen.

Wij hebben geen problemen ondervonden.

Bezienswaardighede n

De trein zelf, het leven op de stations maar vooral ook veel natuurschoon onderweg.

Het leven in en om de trein is en belevenis om nooit te vergeten.

Overig

Wij hebben ondertussen veel positieve verhalen gehoord en hopen dat al dit leuks ook ons overkomt.

Alles wat we van te voren hadden gehoopt is uitgekomen. De treinreis was eer zeer mooie ervaring mede gezien de uitstapjes in Irkutsk en MongoliŽ.