Make your own free website on Tripod.com

 Singapore

 

Vanaf Melaka moesten we eerst met de stadsbus naar het busstation. De aanwijzingen van iemand uit het guesthouse waren een beetje vaag maar uiteindelijk vonden we de halte. Rond 12.00 uur arriveerden we in Johor Baru van waaruit we met een locla bus naar Singapore moesten. Eerst door de Malaysische immigratie en vervolgens naar die van Singapore. Er is hier wel een handig systeem. Je koopt een kaartje tot je bestemming. Je kunt bij de verschillende douanes uitstappen en gewoon weer een volgende bus nemen zolang je, je kaartje maar kunt tonen. De bussen rijden af en aan dus dat is geen probleem.

 

Singapore, wat moet je er van zeggen. Eigenlijk is het een grote shoppingmall. Als je de kaart van Singapore openslaat wordt je helemaal gek van de grote winkelcentra. Wij hadden onze eerste dan ook al om 16.00 uur gezien (om 15.00 uur arriveerden we op het busstation). Het is hier trouwens niet echt goedkoop. Je moet wel erg goed zoeken als je geld wilt besparen ten opzicht van Nederland. Onze eerste dag in Singapore hebben we dan ook besteed aan het bekijken van een aantal shoppingmall's.'s Middags waren we dat toch wel een beetje zat en hebben we nog wat cultureels gedaan. Het koloniale district en alle oude gebouwen in China town zijn zeker de moeite waard. 's Avonds zijn we naar de lasershow bij de "fountain of wealth" geweest. Dit is 's werelds grootste fontein. Het was wel leuk met allerlei muziek en lasers.

 

Ze noemen Singapore altijd zo'n schone stad. Er zou geen papiertje op de grond liggen en geen sigaretten e.d. Wat ik wel miste was de grote hopen hondepoep maar de papiertjes en het andere vuil was er gewoon aanwezig. Wat wel waar is dat je allerlei boetes kan krijgen als je iets op de grond gooit. Maar ja er zijn nooit genoeg mensen om dit te controleren. Singapore

is misschien wel wat schoner dan Amsterdam en zeker schoner dan Beijing maar om nou te zeggen dat het er zo schoon is.... niet echt.

 

De tweede dag in Singapore zijn we op zoek gegaan naar de natuur. We waren de grote Shoppingmall's wel een beetje zat. We zijn naar het regenwoud geweest. Ja, verbazingwekkend maar er is een klein stukje regenwoud in Singapore. Singapore heeft trouwens best wel veel groen waar je heen kunt. We hebben dus een heerlijke wandeling gemaakt.

 

Eigenlijk wilden we ook nog naar Sentosa eiland. Dit is een eiland vlak voor de kust van Singapore. Het is een soort entertainment eiland. Maar het was toch allemaal een beetje te prijzig. We zijn ook een beetje verwend na vijf maanden in Azie te hebben rondgezworven. Als je gaat vergelijken met Azie is Singapore wel erg duur. Maar vergeleken met Europa valt het wel mee.

 

We zijn maar twee dagen in Singapore gebleven. Ten eerste omdat het allemaal wel erg prijzig is en ten tweede moeten we voor 16 maart op Bali zijn en we wilden nog heel wat van Java zien. En.. eigenlijk is twee dagen Singapore ook wel weer genoeg.