Make your own free website on Tripod.com
Route
Onze route (deels dan :-)  )Rusland, St.Petersburg, Moskou & IrkutskChinaIndonesiŽMaleisiŽThailandLaosCambodiaAuztraliŽNieuw ZeelandMyanmarTransmongoliŽ expressMongoliŽ

Planning

Rusland
TransmongoliŽ express.
MongoliŽ
China
Laos
Thailand
Cambodia
Myanmar
MaleisiŽ
IndonesiŽ
AustraliŽ
Nieuw Zeeland
MaleisiŽ

De globale planning ziet er alsvolgt uit.

De planning.

Begin je een wereldreis dan is het goed om een globaal idee te hebben waar je naar toe wilt. In principe kun je natuurlijk de hele wereld overvliegen. Maar dan ervaar je een land, de mensen en de cultuur veel anders.
Wij hebben besloten om "overland" naar IndonesiŽ te gaan. Vanaf Bali vlogen we naar AustraliŽ om vanaf Melbourne naar Nieuw Zeeland te vliegen  naar Nieuw Zeeland te gaan. Op de "terugreis" maakten we een stop-over van 6 weken in MaleisiŽ, we vonden een goedkoop ticket naar Borneo en besloten om onze laatste 6 weken daar te spenderen.


Bij aanvang van onze reis hebben nog even geinformeerd naar een "round-the-world" ticket. Het voordeel van zo'n ticket is dat al je vluchten zijn vast gelegd en je dus geen zorgen hoeft te maken over het kopen van een ticket onderweg. Nadeel is wel dat je wat minder vrij bent in je keuze. Wij kiezen er voor om alles zelf te regelen en onderweg de tickets te kopen. Achteraf blijkt dat je in totaal voordeliger uitbent, dit komt vooral omdat je kunt vliegen op het moment van de goedkope vluchten.

Het eerste deel van onze reis.

Het eerste traject die we zullen afleggen is de tocht met de legendarische transmongoliŽ express. We hebben bij Tiara Tours in Breda een startpakket gekocht met als startpunt St. Petersburg, vanuit hier gaan we dan naar Moskou en stappen daar in de transmongoliŽ express. Om de trip wat te breken stoppen we in Irkutsk aan het Baikal meer. Na twee dagen Irkutsk zullen we naar MongoliŽ vertrekken waar we een week blijven. Twee overnachtingen in een Ger (nomaden tent) zitten bij de prijs in. De rest zullen we zelf regelen. Na ons verblijf in MongoliŽ zullen we doorreizen naar Beijing. Bart is al eens in Beijing geweest dus kan hij mooi als gids dienen voor Klaske.

Land / Plaats

Reisperiode

 Verblijfsduur

Rusland

September

7 dagen

TransmongoliŽ express

September

7 dagen

MongoliŽ

September

1 week

China

 October / November

50 dagen

Laos

November

10 dagen

Thailand

November / December

36 dagen

Cambodja

December

8 dagen

Myanmar

Januari

28 dagen

Malaysia

Februari

10 dagen

IndonesiŽ

Februari / April

59 dagen

AustraliŽ

April / Juni

50 dagen

Nieuw Zeeland

Juni / Juli

43 dagen

Malaysia (Borneo)

Juli / September

45 dagen

     

Klik op de landen voor onze indrukken en uitgaven.